A+ A A-

Глен Доман и Джанет Доман

Глен Доман получава дипломата си по физиотерапия от Университета в Пенсилвания през 1940г. От този момент той започва новаторска дейност в сферата на развитие на детския мозък. През 1955г. основава Института за осъществяване на човешкия потенциал във Филаделфия, Пенсилвания. В началото на 60-те световноизвестната работа на института с деца с мозъчни увреждания води до жизненоважни открития относно растежа и развитието на здрави деца. Авторът изследва, работи и живее с деца от над сто нации – от най-цивилизованите до най-примитивните.

Книгите му от поредицата Нежната революция като Как да научим бебето си да чете, Как да научим бебето си на математика и Как да дадем на бебето си енциклопедични знания го правят най-продавания автор на книги за родители.

Джанет Доман е директор на института и е дъщеря на Глен. Тя израства в института и участва активно в работата с деца с мозъчни увреждания, когато е още на девет години. След завършване на следването си в Пенсилванския университет, Джанет се посвещава на обучение на „най-добрите родители в света“, помагайки им да открият огромния потенциал на своите деца и собствения си потенциал като учители.

 

Книги: Как да научим бебето си да чете

Sign In or Create Account