A+ A A-

Дворецът на Синята птица

Детството на Наташа в Синята гора е щастливо и безгрижно.

Но когато баща ù започва да изпълнява всички нейни желания, Наташа се променя. Тя забравя какво е да живееш в добрина и да даваш с чисто сърце на другите от това, което имаш. Тогава вълшебна синя птица обещава да ù изпълни едно желание… и се случва нещо, което никой не би могъл да предвиди.

Детството на Наташа в Синята гора е щастливо и безгрижно.

Прочети още: Дворецът на Синята птица

Приказки за земята

Спри за момент, за да се възхитиш на света около теб: на топлината от слънцето, на сянката от дърветата, на ехото от гласовете на животните. Какво означават те за теб? Седемте истории в тази книга идват от близо и далеч – всяка една уникална във връзката си с природата.

Спри за момент, за да се възхитиш на света около теб: на топлината от слънцето, на сянката от дърветата, на ехото от гласовете на животните. Какво означават те за теб? Седемте истории в тази книга идват от близо и далеч – всяка една уникална във връзката си с природата.

Прочети още: Приказки за земята

ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА ФОТОГРАФА

Дизайнът е изключително важен фактор в създаването на успешна фотография. Способността да видим потенциала за силна сцена и след това да организираме графичните елементи в ефективна и завладяваща композиция е основно качество на добрите фотографи. Дигиталната фотография разкри нова и вълнуваща страна на дизайна. Първо, благодарение на непосредствената обратна връзка от екрана на фотоапарата, ние можем да коригираме и подобрим композицията на момента. Второ, инструментите на последващата обработка ни позволяват да подобрим качествата на дизайна дори и след като спусъкът е натиснат.

Прочети още: ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА ФОТОГРАФА

Как да научим бебето си да чете

Книгите му от поредицата Нежната революция като Как да научим бебето си да чете, Как да научим бебето си на математика и Как да дадем на бебето си енциклопедични знания го правят най-продавания автор на книги за родители. Джанет Доман е директор на института и е дъщеря на Глен. Тя израства в института и участва активно в работата с деца с мозъчни увреждания, когато е още на девет години. След завършване на следването си в Пенсилванския университет, Джанет се посвещава на обучение на „най-добрите родители в света“, помагайки им да открият огромния потенциал на своите деца и собствения си потенциал като учители.

Прочети още: Как да научим бебето си да чете

ПОГЛЕД ВЪРХУ СВЕТА

Къде в CV-то ми пише весел и приятен хуманитарен фотограф?

Когато инстинктът ми казва да тръгна, винаги се вслушвам – никога не ме е провалял

Този патрул в Хелманд ми струваше 2000 $ за нов обектив, 600 $ за поправка на стария след пет месеца, а всяка моя снимка беше повредена за период от 7 месеца, докато не ми почистиха сензора на фотоапарата в Париж. Но поне си прибрах капачката на обектива, който беше хм… счупен.

Прочети още: ПОГЛЕД ВЪРХУ СВЕТА

ШЕДЬОВРИ НА ПРИРОДАТА

С тази фотографска книга ви каним на една необичайна изложба, чийто автор е самата ПРИРОДА.

Ще ви завладеят най-първичните ѝ сили и ще останете смаяни от невероятната красота на нейните съкровища.

Това е едно уникално пътуване в картини, които ще ви отведат до величествени върхове, безбрежни морета и океани с техните подводни богатства, безпределни пустини, безгранични ледени земи и изобилни гори, покриващи цялата планета.

Прочети още: ШЕДЬОВРИ НА ПРИРОДАТА

101 ПОЛЕЗНИ СЪВЕТА

За пръв път, международно известният фотограф и автор Майкъл Фриймън, разкрива пред нас тайни от света на професионалната фотография.

Въз основа на многогодишния си опит, той ни учи как да обмисляме и да заснемаме всеки свой кадър като опитен професионалист. Фотографи от всяко ниво – от „насочи-щракни” през любители-ентусиасти до професионалисти, ще намерят ценна информация, от това как да използват максимално възможностите на своя дигитален фотоапарат, до това как да коригират повредени файлове и ефикасно да организират своите снимки.

Прочети още: 101 ПОЛЕЗНИ СЪВЕТА

Sign In or Create Account