A+ A A-

Мартин Мидълбрук

Мартин Мидълбрук е роден в Англия. Той работи и живее по целия свят. Първоначално се обучава за фотограф на диви животни, но професионалната му кариера го води към удивителния живот на фотожурналист. Признат е за неговия креативен подход, създавайки поразителни черно-бели фотографии на разнообразни обекти.

Снимал е за BBC и Организацията на обединените нации, а през 2010 г. правителството на Афганистан го кани, за да направи изложба на международна конференция в Кабул същата година. Той остава там 8 месеца.

Прочети още: Мартин Мидълбрук

Глен Доман и Джанет Доман

Глен Доман получава дипломата си по физиотерапия от Университета в Пенсилвания през 1940г. От този момент той започва новаторска дейност в сферата на развитие на детския мозък. През 1955г. основава Института за осъществяване на човешкия потенциал във Филаделфия, Пенсилвания. В началото на 60-те световноизвестната работа на института с деца с мозъчни увреждания води до жизненоважни открития относно растежа и развитието на здрави деца. Авторът изследва, работи и живее с деца от над сто нации – от най-цивилизованите до най-примитивните.

Прочети още: Глен Доман и Джанет Доман

Аби Бърнс

Д-р АБИ БЪРНС защитава докторантура по зоология в Оксфордския университет. Тя работи няколко години като старши научен сътрудник в Обединеното Кралство и като вещо лице към Съвета на Европа. Пътува по цял свят, а нейната професия ѝ дава възможност да види света в различна перспектива от тази на туристите.

В момента д-р Бърнс работи като писател. Неин особен интерес е взаимоотношението на човека с природата. Тя се занимава активно с опазване и съхранение на дивата природа. През 2009 г. Аби Бърнс е удостоена с приза Природен писател на годината на BBC.

Прочети още: Аби Бърнс

Майкъл Фриймън

Майкъл Фриймън е международно признат фотограф и автор на редица заглавия в областта на фотографията. Негов професионален интерес са пътешествията, архитектурата и азиатското изкуство. Той е особено известен като експерт в използването на специални ефекти във фотографията.

В продължение на дълги години той снима изключително за списание Smithsonian, както и за много други международни издания като Time-life Books, Reader’s Digest, Condé Nast Traveler и GEO. Редовен сътрудник е на Photo District News.

Прочети още: Майкъл Фриймън

Лий Фрост

Lee FrostЛий Фрост е един от най-добрите пейзажни фотографи в Англия и един от най-добре продаваните автори на фотографски книги в света.
Фотографската му кариера започва само на 15. Още като тийнейджър негови фотографии се появяват на страниците на известни британски списания.

Големите му успехи започват след фотографско пътуване в Турция през '88.
До '90 вече е притежател на редица отличия не само за фотографиите си но и за статиите си. На 25 той вече е един щастливец, прави това което обича - снима и пише за фотография.

Прочети още: Лий Фрост

Sign In or Create Account